Kylppäriremontti valmis

13.12.2013 Kylpyhuoneen remontti on viimeinkin valmistunut ja pääseemme monen viikon jälkeen omaan saunaan ja kokeilemaan uutta suihkua. Meidän osalta kylpyhuone valmistui muutaman päivän ennen aikataulun takarajaa. Mitään ongelmia ei ollut ja lopputulos on sellainen kuin pitikin. Aika hieno siitä tulikin. 🙂   

uusi kylpyhuone
uusi
vanha kylpyhuone
vanha

Vanhat kaakelit vaihtuivat alkuperäisestä vuoden 1989 muotiväristä pinkistä 2013 mallisiin ja tyylisiin. Lattialle tuli tummat ja rosopintaiset 10×10 cm laatat. Seinille isot 25×40 mattavalkoiset, ja suihkunurkkaukseen kiviseinän näköinen laatoitus. Vanhan suihkuseinän ja verho yhdistelmän tilalle tuli lasiovinen suihkunurkka. Suihkunurkkaan tuli sadesuihku. Rättipatteria meillä ei ennen ollut ja nyt sellainen saatiin.

Katolle tuli valkoiseksi maalatut paneelit, joihin upotettiin 2 kpl LED-valaisimia. Valaisimet ovat 12 W One-light valmistajan pyöreitä LED-paneeleita, joiden valovoima 600 lumenia ja värilämpötila lämmin valkoinen 3000 K. Lampuille luvattu käyttöikä 20 tuhatta tuntia (esim 3 h joka päivä 20 vuoden ajan). Näitä tuo maahan Oversol OY. Yhden 600 lumenin valaisimen valovoima vastaa 60 W hehkulamppua, joten LED-valaisin kuluttaa vain viidesosan siitä sähköstä mitä perinteinen hehkulamppu. Elinikänsä aikana yksi tällainen LED-valaisin siis kuluttaa sähköä 240 kWh, joka sähkön nykyhinnoilla (siirtohinta ja vero mukaanlukien noin 10c/kWh) maksaa 24 Euroa. Samassa ajassa hehkulampun sähkö maksaisi 120 Euroa. Hehkulampun elinikä on noin 100 tuntia, eli lamppuja pitää vaihtaa 20 kertaa LED-valaisimen elinaikana uusiin.

Kalusteiksi tuli Ikean Godmorgon sarjasta mustanruskealla puupinnalla 60 cm leveä allaskaappi ja 40 cm leveä korkea kaappi. Peilikaappi Ikean Storjorm, jossa integroidut LED-valot.

uusi
vanha

Saunaan ei tuli tietysti uusi lattia, joka on samaa yhtenäistä laattapintaa kuin kylppärin puolella. Paneeleita ehostettiin käsittelemällä ne mustalla Tikkurilan Supi saunavahalla. Nyt paneelit näyttävät aivan uudenlaisilta ja saunaan tuli savusaunamainen tunnelma. Lauteille riitti kunnon pesu.

sauna remontin jälkeen
 

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *