Kylppärin purkutyöt aloitettu

5.11.2013 aloitettiin kylppärin purkaminen todenteolla. Vanhat kalusteet saivat jo heti maanantaina kyytiä ja päätyivät roskalavalle.

Tässä kuvassa näkyy betonisen päätyseinän laatat osittain purettuna ja vasemmalla suihkun seinästä poistetut kipsilevyt. Betoniseinästä laatat lähetäv melko helposti piikkaamaalla ja jäljelle jää paljas betoni. Tässä kuvassa näkee että mitään varsinaista vesieristystä ei tässä betoniseinässä ollut, mutta onneksi siitä ei löytynyt sellaista määrää läpi imeytynyttä kosteutta, että sitä olisi pitänyt alkaa lämpöpuhaltimilla kuivattamaan. 

 Kipsilevystä laatta ei levyä rikkomatta irtoa, joten levyt pitää kokonaan repiä pois rangoistaan. Takana olleet eristysvillat uusitaan tässä yhteydessä, sillä ne ovat keränneet kostetta vesieristämättömän seinän läpi 24 vuotta ja niissä voi olla hometta. 
   Kattopaneeli on purettava, jotta levyseinät saadaan irti, mutta meidän kylppärissä paneeli ei ollut kovin hääppöisessä kunnossa, joten se joutikin jo vaihtoon.
   Tässä suihkun puoleista seinää. Suihkuun tulevat vesijohdot uusitaan samalla ja vedetään modernimmalla tekniikalla suojaputkien läpi paneelikaton taaksen piiloitettavasta jakotukista.
 

 Oven puoleinen seinä.

Kylppärin puolelta tietysti listat piti irroittaa, ja vanha saunan ovi piti poistaa karmeineen.

   Lattia on piikattu auki, ja näin lattialaatat saatu pois. Tämä on pölyisin osa remonttia. Joskin tämän jälkeen lattiaan tulee vielä lisää piikkaustöitä että lattiakaivo, viemärit ja sähkölämmitys saadaan kunnolla uusittua.

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *