Kylppäriremontti alkaa

Kylppäri ennen remonttia

Vuosikausia taloyhtiöön puuhattu kylpyhuoneiden remontti on alkamassa meidän asunnon osalta 4.11.2013. Valmista pitäisi olla vähän ennen joulua eli 19.12.2013 on viimeistään luvattu valmiiksi. Aiomme itse asua kotona koko remontin ajan, ja sen pitäisi kyllä onnistua, koska meille jää alakertaan keittiö, vessa ja kodinhoitohuone käyttöön ja työalue suojataan siten että muu kämppä ei joudu rakennuspölyn valtaan.

Saunan oven puolelta

Remontti koskee koko taloyhtiötä, jossa meillä on 24 asuntoa, mutta 4 asuntoa jotka on omatoimisesti remontoitu aiempina vuosina jätetään nyt työn ulkopuolelle. Kylppärit joudutaan remontoimaan, koska vuonna 1989 rakennetuissa asunnoissa oli vesieristykset tehty puutteellisesti, ja vesieristykseen ei enää voi luottaa. Itse asiassa vain lattialla oli muovimatto, jonka tekninen käyttöikä on ylitetty, ja seinillä ei ilmeisesti ole ollut mitään kunnollista vesieristystä kaakeleiden alla. Valitettavasti vesieristeiden uusiminen tarkoittaa sitä että koko kylppäri pitää repiä atomeiksi asti auki, laattojen alle kun ei saa ujutettua sitä vesieristettä, ja laattoja ei rikkomatta saa irti. Laattojen irroituksessa menee itse asiassa lattia ja seinätkin täysin uusittavaan kuntoon, ja samalla vesijohdot ja sähköasennukset joudutaan purkamaan ja asentamaan uudestaan. Eli kylppäri tosiaankin puretaan pois ja rakennetaan käytännössä kokonaan uudestaan. 

sauna ennen remonttia

Myös kylppärin yhteydessä olevan saunan lattia tietty uusitaan, mutta itse sauna muuten jää ennalleen, ellei sitten halua samalla uusia saunan paneeleita ja lauteita. Me päätimme että saunaan ei nyt tehdä mitään isompaa, ehkä paneeleita vähän ehostetaan.

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *