Goodbye Tellabs – Näkemiin Tellabs

 

 English In english   Suomeksi

Friday 9th March 2012 marked the end of my twelve year career at Tellabs. Next Monday I will start with new challenges at Ericsson.

Almost exactly 12 years ago I left Nokia Networks (now NSN) and started to work at the Managed Access Systems (MAS) product house, at the Systems Engineering & Product Planning department. The acronym for our department was ”SEPP”, which we joked to mean ”Simple Excel and Power Point” – well, we actually can use Word and many other ”more complex” tools too 🙂 😉 . In this department I worked for the whole time of my career in Tellabs and my role was to manage the hardware platform of the MAS products, first the older 8100 and then the new 8600 platform.

Tellabs OY at Finland was originally a Finnish company called Martis OY, which was acquired by the American Tellabs INC in 1993. The reason for acquiring Martis was the Martis DXX system, which was later called the ”Tellabs 8100”. The DXX was and amazingly still continues to be a very succesful product, and it has generated a revenue worth of billions of Dollars/Euros  (and still continues to sell). However, in year 2000 we already thought that it was going to be obsolete, being a circuit switched TDM system, and so we started to develop a completely new packet switched product platform, then called the ”BBIP” and now known as the ”Tellabs 8600 system”. The 8600 was to be a managed packet switching system, and eventually it too became a hugely successfull product and the market leader in mobile backhaul. Today it is one of the best revenue generating products of Tellabs.

The people at Tellabs are truly high caliber and talented professionals, and I really enjoyed working with a community of such outstanding team. I will really miss you all. I wish all the best for my former colleagues at Tellabs.

But life must go on, and new challenges must met and taller mountains must be conquered, so I am looking forward to start something exiting and new at my next company….


Suomeksi

Perjantaina 9.3.2012 päättyi yksi jakso työelämässäni, kun 12 vuotinen työurani Tellabsilla päättyi. Ensi maanantaina  aloitan uudessa työpaikassa Ericssonilla.

Aika lailla 12 vuotta sitten lähdin Nokia Networksilta (nykyään NSN, entinen Telenokia, Nokia Datasiirto ym…) ja aloitin työt Managed Access Systems (MAS) tuotetalon Systeemisuunnittelun ja tuotehallinnan osastolla. Osaston lyhenne oli silloin SEPP ja vitsailimme aina että se tarkoittaa ”Simple Excel and Power Point” – hauska vitsi, mutta oikeesti me kyllä osattiin vähän vaativampienkin ”työkalujen” käyttö. Tällä osastolla työsketelinkin sitten koko työurani Tellabsilla, useiden eri esimiesten alaisuudessa. Oma vastuualueeni oli MAS tuotetalon laitteistoteknisten (= Hardware) teknologia-alustojen hallinta ja kehittäminen. Aluksi vanhemman 8100, ja sittemmin uuden 8600 järjestelmän parissa.

Tellabs OY Suomessa oli alunperin suomalaissyntyinen yritys Martis OY, jonka amerikkalainen Tellabs INC osti vuonna 1993. Ostoksen syynä oli ”Martis DXX” järjestelmä, joka myöhemmin sai tuotenimen ”Tellabs 8100 järjestelmä”. DXX oli (ja on edelleenkin) ällistyttävän menestyksekäs ja omassa markkinasegmentissään ylivoimainen tuote, joka on tähän päivään mennessä tuonut miljardien Eurojen/Dollareiden liikevaihdon, ja sen myynti jatkuu vielä tänä päivänäkin suurempana kuin kukaan ikinä osasi odottaa. Mutta, jo vuonna 2000 pidimme sitä kuitenkin vanhanaikaisena ja aloimme kehittämään uudempaa pakettikytkentäistä 8600-järjestelmää, aluksi työnimellä ”BBIP”. Tästäkin tuli lopulta vusoien kehityksen hedelmänä menestystuote, ja tänä päivänä se onkin koko Tellabsin parhaita liikevaihtoa ja –voittoa tuottava järjestelmä, jota on myyty sadoille asiakkaille ympäri maailmaa. 8600 lienee myös kautta aikojen ainoa tämän mittaluokan täysin kotimaisin voimin ja täysin tyhjästä Suomessa kehitetty IP/MPLS-reititinjärjestelmä (sisältäen niin laite- kuin ohjelmistokehtityksen ydinosat).

Tellabsin henkilöstö Suomessa edustaa alansa ehdottomasti kovinta ja lahjakkainta huippua, ja oli todella jokapäiväinen ilo ja kunnia työskennellä siellä. Tulen todella kaipaamaan ja muistamaan kaikkia Tellabsilaisia hyvällä, ja toivotan teille parasta mahdollista onnea ja menestystä jatkossa.

Mutta, (kaikki kliseet käyttäen :-)) paikalleen ei voi tuleen makaamaan jäädä, eikä laakereilleen lepäämään, ja itseäni odottavat uudet haasteet ja uudet korkeammat vuorenhuiput valloittamistaan . ..

Risto Soila, the manager of System Engineering handing farewell gifts, card, and my letter of reference
One Comment

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *