Datasiirto reunion 20.1.2012

Perjantaina 20.1.2012 kävin ”Datasiirto Reunion” tilaisuudessa, jonka järjestelivät ansioikkaasti Jarmo Nieminen, Heikki Laamanen ja Timo Tamminen. Heille suuret kiitokset tästä. Tapasin vanhoja työkavereita vuosien takaa, joita monia en ollut nähnyt pariinkymmeneen vuoteen.

Itse tulin Nokia Datasiirtoon kesällä 1989 tekemään sinne diplomityötäni Heikki Laamasen ohjauksessa. Yksikkö kuului silloin Nokia Dataan, joka pari vuotta myöhemmin myytiin Fujitsulle, mutta Datasiirto-yksikkö siirreettiin ennen myyntiä osaksi Telenokiaa. Diplomityöni aiheena oli ”Signaaliprosessorin emulattorikortti” ja työhön kuului kortin raudan, sekä ohjelmiston suunnittelu. Korttia käytettiin sittemmin monen TI TMS320C25-50 signaaliprosessoriin perustuneen modeemin DSP-koodin kehityksen työkaluna.

Sain diplomityön valmiiksi keväällä 1990, jolloin myös valmistuin ja jatkoin Nokia Datasiirron palveluksessa noin vuoteen 1995, jolloin siirryin vastaperustettuun ATM-Systems yksikköön, ja Telenokiasta oli tullut Nokia Networks. Heikin lähdettyä 1992 perustamaansa start-up firmaan Trelcomiin, Jarmosta tuli esimieheni. Joitakin vuosia myöhemmin Tellabs OY (joka oli alunperin Martis OY vuoteen 1993 asti) osti Trelcomin ja Heikistä tuli sitä myötä Tellabsin työntekijä. Pian sen jälkeen Jarmo värvättiin myös Tellabsille, jonne lopulta itse siirryin keväällä 2000. Eli näin tiemme kohtasivat. Aika moni Datasiirtolainen on ollut jossain vaiheessa Martis-Tellabsilla töissä, ja moni on sieltä jossain vaiheessa myös siirtynt Nokiallekin. Suomessa nämä alan piirit ovat aika pienet.

Jarmon sivut aiheesta. Ja täällä monta kuvaa minusta vuodelta 1993.

 

2012-01-20 Datasiirto Reunion

[pwaplusphp album=”20120120DatasiirtoReunion”]

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *