Läppärin rikkinäisen näytön korjaus

vanha rikkinäinen ja uusi ehjä näyttö
Menikö läppärin näyttö rikki? Eipä hätää, senkin voi korjata.

Meillä ”mystisesti” lasten läppäristä (HP Compaq 615) hajosi näyttö, syytä moiseen – ja mahdollista  syyllistä emme ikinä saaneet selville 🙄 . Hetken luulin jo vehjettä menetetyksi kaluksi, sillä ”tiettävästi” läppärin korjauttaminen maksaa satoja euroja, ja tämä oli joulun alennusmyynneistä reilulla 300:lla hankittu.  Pienellä googlettamisella löytyi  kuitenkin yllinkyllin firmoja jotka myyvät läppäreiden näyttöjä ja ohjevideoitakin oli nettisivut ja youtube täynnä. Esim tämä video, mutta vastaavia löytyy vaikka kuinka paljon.

Siitä rohkaistuneena avasin läppärin kuoret näytön kohdalta, ja puolen tunnin ruuvailun jälkeen olikin rikkinäinen näyttö kourassa, ja näytön takaa saattoi lukea tyyppimerkinnän, tässä tapauksessa LP156WH2 (TL) (C2). Googlella etsimään, ja heti tärppäsi.

Lopulta päädymme tilaamaan laptopscreen.com nimisestä Kanadalaisesta firmasta uuden näytön. Sopiva löytyi sivuston etsi-toiminnolla varsin helposti ja näytti maksavan 70 US-dollaria. Tämä oli halvin mitä pikaisella etsimisellä löytyi ja lisä-googlettamisella firma vaikutti luotettavalta. Päälle tuli reilu 40 USD lähetyskulut UPS:llä. Pistimme tilauksen sisään maanantaina, maksuVisaa-vinguttaen, ja jo tänään (keskiviikkona eli 2 päivää myöheemin) UPS:n kuriiri ojensi näytön kotiovella kouraan. Ei paha, kotimaisesta kaupasta ei olisi tullut yhtä nopeasti, jos näitä nyt Suomessa joku edes möisi.

Paketista löytyi huolella pakattu uusi näyttö, joka oli ehjä ja juuri oikeaa tyyppiä (LP156WH2 (TL) (C2)). Eikun ruuvaamaan vanhan näytön tilalle ja reilun puolen tunnin päästä laitoin läppärin päälle, ja heti tuli näyttöön hyvä kuva. Pikaisella testauksella näyttö oli ihan uutta vastaava. Korjaus siis onnistui. Seuraavassa Picasa-galleriassa kuvia operaatiosta: https://picasaweb.google.com/ianleiman/20110705LaptopNaytonKorjaus#

tai katso alla oleva kuvaesitys:

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *